Hondenplons 2014

Gisteren was het weer zover. De jaarlijkse hondenplons. Na behoorlijk wat spanning in de laatste week, werd het van zaterdag op zondagnacht nóg spannender door een enorme hoosbui. Ik heb een poosje liggen piekeren hoe ik het nou moest doen. Was het veld niet te vies, en als we de kraampjes op de stenen zouden zetten, hoe en waar dan, en waar lieten we dan…. ik sliep niet zo veel meer na een uur of 5.
Om 9 uur waren we bij het zwembad en daar besloten we de kramen op het gras te zetten. (een keuze waar ik overigens toen wel tevreden over was, ’s nachts kon ik er maar niet uitkomen….)

IMG_0162 (Kopie)
Het begon met een briefing voor alle vrijwilligers, als een speer opbouwen en daarna de mensen met hun geleidehond verwelkomen. Dit was voor mij toch wel het spannendste onderdeel van de dag (op het weer na….) Want zou het allemaal wel goed gaan, en hoe zou het allemaal gaan.
Er waren veel vrijwilligers om te helpen, en eigenlijk liep alles op rolletjes. Soms was het water in gaan wat lastig voor de baasjes, de honden waren namelijk al vrij. Alles kwam goed en het was geweldig. Zoveel rust bij de baasjes en hun honden, lekker zwemmen, spetteren en spelen. Top!

Rond kwart over 11 begon het te hózen. Ik ging me omkleden, maar stond gewoon ‘vast’ in de kleedkamer omdat het zó hárd ging, niet normaal! ‘Gelukkig duurde het ‘buitje’ maar een minuut of 20. Er was zelfs 1 klap onweer, waardoor het opbouwen van de loopplank in het diepe even gestaakt moest worden.
foon1
Nadat alle plassen weer weggeveegd waren, begon het zonnetje te schijnen en konden we ons opmaken voor de hondenplons van ’s middags. Gelijk om 12 uur stonden er al mensen voor de deur, die eerst rustig rond konden kijken bij de kraampjes.
Om 1 uur ging het bad weer open voor de andere honden. Om half 2 waren er al ruim 100 honden binnen. Van klein tot (heel) groot, met veel en weinig haar, met veel en weinig spetters. Heerlijk was het!
IMG_0192 (Kopie)
Er werd naar hartenlust geplonst in het ondiepe en het diepe bad. Er waren dit jaar 2 onderwater – fotografen die de hele middag in het water dreven. (foto’s volgen, ik ben erg benieuwd)
Wel staat er al 1 onderwater-filmpje online.

foon2
Ik zwom aan het einde van de ochtend én ’s middags nog even met Benco. Die eerst het water niet in durfde, maar uiteindelijk gewoon sprong!
Hij was zelfs een soort gepikeerd als hij al gesprongen was, maar ik het speeltje nog niet had gegooid…
(dat speeltje knoopte ik trouwens zelf tijdens een workshop!)
Ik was erg blij met mijn wetsuit, zonder leek het me toch wel erg fris….

Het was een erg leuke dag! Vandaag (maandag) voel ik me als door een trein overreden en heb overal spierpijn, maar het was het meer dan waard! 15 honden bij de geleidehondenplons en ruim 150 bij de plons ’s middags.

Inmiddels hebben we foto’s gezien in de Telegraaf, het Leidsch dagblad, een filmpje op telegraaf.nl, en een filmpje op zie.nl.
Zo gaaf!

Foto’s zijn te vinden op de site of op de facebookpagina van hondenplons.nl
IMG_2523

Meer foto’s voegen we in de loop van de week toe aan de sites!

4 Responses to “Hondenplons 2014”

 • Nou wat een succes hè? En gelukkig kwam alles goed waar je ’s nachts over piekerde. Vervelend dat gepieker trouwens! Wat deden er veel honden mee zeg!
  Leuk! Fijn dat je zo’n wetsuit aanhad. Leek mij ook wel frisjes idd.
  Leuk verslag zo 🙂

 • Leuk verslag heb je geschreven over de hondenplons. Fijn dat toch alles is goed gekomen. Daar was ik zo benieuwd naar, nadat ik zag wat je op twitter had geschreven. Wat een grote groep honden kwamen er deze keer.

 • Wat fijn dat het zo succesvol was!

 • henny:

  Wat leuk om te zien dat er zoveel verschillende honden (en baasjes ) meedoen.
  ach ja en dat piekeren ik denk dat iedereen dat wel heeft als hij of zie iets mee organiseert. Ik heb dat ook altijd. maar achteraf ben je dan wel erg voldaan als het weer goed verlopen is.en idd zo’n wet suit zal wel fijn geweest zijn.
  groetjes
  henny

Leave a Reply

Recente reacties
Archief
Categorieën