Boekenbingo

Al een paar jaar doe ik mee met de readingchallenge van Goodreads. Op 1 januari stel je jezelf een doel hoeveel boeken je wilt lezen. En in de app (of op de site) houd je bij welke boeken je las.
In 2017 dacht ik dat ik er 15 zou lezen, en het werden er 23. In 2018 was mijn target 20 en las ik er 32. Dit jaar las ik al 36 boeken, terwijl mijn target 30 was. Het is niet altijd eerlijk, want sommigen zijn gewoon “dunnetjes” zoals het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar. En natuurlijk staat mijn eigen boek er ook tussen, dat heb ik wel 10 keer gelezen.

Voor 2020 heb ik een nieuw “doel”. Ik ga meedoen aan boekenbingo. Via een vriendin kwam ik hiermee in aanraking en het leek me heel leuk om te doen!
En misschien kan Emma er ook wel aan meedoen. Ze kan best goed lezen, maar oefenen is nooit erg.

Bij boekenbingo lees je 60 boeken in 5 maanden tijd. Tenminste, dat is de bedoeling. 20 boeken voor de onderbouw, 20 voor de middenbouw en 20 voor de bovenbouw. Ik wil er 60 lezen, en Emma alleen de boeken voor de onderbouw.
Je kunt er ook nog prijzen mee winnen. Maar meedoen is belangrijker dan winnen.
Je krijgt controlevragen over de boeken, dus het is niet zomaar zéggen dat je hebt gelezen.
Op deze pagina vind je meer informatie.

Deze Vink gaat meelezen met Leesvink!
En ik ga er ook over bloggen!
De boekenbing start op 1 januari 2020, maar je kunt je nu al inschrijven via de site.

Ik ga erover bloggen. In ieder geval elke maand een blogje, en misschien wel vaker.

Doe je ook mee?


Leave a Reply

Archief
Categorieën