Lezen

2017 – Goodreads reading challenge!
1. Pogingen om iets van het leven te maken – Hendrik Groen (5 januari)
2. Voor Altijd mijn mama – Kathleen Aerts (8 januari)
3. Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy ( 17 januari)
4. Ma – Hugo Borst
5.

—-

2016 – 
niet veel gelezen, lang niet alles bijgehouden.
In ieder geval gelezen:
Judas ‘ – Astrid Holleeder
Live Laugh Run – Annemerel de Jongh
Gestrand – Mariëtte Middelbeek

 


2015 – 22 boeken

1. Moederhart – Mariëtte Middelbeek. (13 februari) prachtig boek. Misschien niet zo handig om te lezen nu ik zwanger ben, maar zonder tranen aan het eind gekomen. Een boek wat me echt weer ‘pakte’.
2. 16 en zwanger – Marian Hoefnagel. (14 februari) een boek voor jongeren, en de korte zinnen vond ik lastig lezen. Was snel uit, wel aardig om te lezen.
3. Uit verwachting, Leonie van Mierlo (6 maart) heftig maar prachtig boek!
4. Kom hier dat ik u kus, Griet op de Beeck (15 maart) leuk, dik, maar ook beetje langdradig boek. Achteraf wel mooi……
5. UP – Myrthe van der Meer (29 maart) een mooi vervolg op PAAZ. Maar wel een dik boek.
6. Cruise – Suzanne Vermeer (6 april) het boek begon rustig, maar werd toch wel spannend. Toch prima te doen voor een angsthaas als ik. Het verhaal krijgt steeds weer een bizarre wending. (Gelezen via Bruna Tablisto app)
7. Boer Jos – Danielle Hartemink (12 april) er leek geen eind aan te komen. Ik ben geen fan van ‘ik-boeken’. Ik vond het vooral heel arrogant klinken van Boer Jos. En dat was ook wel een beetje het beeld wat ik kreeg van hem in BzV. Ik wilde de conclusie van het verhaal wel weten, daarom hield ik vol. De moraal viel tegen.v
8. Onder studenten – Petra Kruijt (19 april) leuk, leest lekker weg. Een echte chicklit. Die gelukkig goed afloopt!
9. Gemma en Partners – Petra Kruijt (24 april) heerlijke zoetsappige chicklit.
10. Vive la France – Linda van Rijn (11 mei) Een spannend boek. Niet eentje om midden in de nacht uit te lezen…..

11. De dag dat ik doodging – Tania Bongers (30 mei) heftig en prachtig boek. Maar misschien niet zo handig om te lezen nu ik 32 weken zwanger ben…
12. Vrij spel – Katie Fforde (17 juni) heerlijk boek om te lezen!
13. leef! – Laura Maaskant (7 juli) heftig boek, maar ook oppervlakkig. Vooral het tweede deel.
14.  Van de straat geplukt! – Rianne Verwoert (16 juli) las lekker weg, een boek waar je niet bij na hoeft te denken.
15. Samen staan we sterk – Gerda van Wageningen (19 juli) las lekker makkelijk weg. Erg historisch maar voor af en toe best leuk.
16. turbulentie – Annette Herfkens (26 juli) het eerste deel over de crash en hoe het afliep was fijn om te lezen.  Het tweede deel was wat langdradiger en steeds heen en weer in de tijd. Moest ‘nog ff’ uit voor Lieke geboren werd.
17. Je zal zo’n moeder hebben – Wieke Biesheuvel.  (31 juli) heerlijk boek met leuke verhalen! Meer!
18.   Pleegzuster Anne (zuster Anne Triologie deel I) Gerda van Wageningen (11 augustus) las lekker weg, leuk verhaal. Bijna niet te geloven dat het ‘vroeger’ echt zo was…
19. Geen roos zonder doornen  (zuster Anne Triologie deel II ) Gerda van Wageningen (31 augustus) las lekker weg, maar soms ‘hoopte’ ik al aan het einde te zijn. Maarjal nu door met deel 3
20. Als de rozen in bloei staan  (zuster Anne Triologie deel III) Gerda van Wageningen las lekker weg. Maar na drie van deze ‘ouderwetse’ verhalen ben ik er weer even klaar mee.
21. Alles om jullie heen is er nog – marieke Poelman heftig boek!
22.Reddende Engel – Katie Fforde (2 december) heerlijk boek om te lezen!

—–
2014 – 10 boeken

1. De kraamhulp – Esther Verhoef – (2 april) te eng voor mij. Vooral het einde.
2. Heldin op klompen – Sandra Berg – (24 april) heerlijk boek, maar plaatsvervangende schaamte hier en daar. Wat niet nodig was…
3. We houden je vast – Lowie van Gorp (10 juli) ik vond Kanjer Guusje indrukwekkender. Ik had het idee dat ik verschillende passages uit dit boek al kende. Kanjer Guusje las ik toen Emma nét in mijn buik zat. Ik weet nog precies wanneer ik het kocht. Blijft te heftig om je kind voor altijd te moeten missen.
4 Verslingerd – Lisette Jonkman (28 augustus) fijn boek om te lezen. Werd wat langdradig, maar was ineens afgelopen….
5. Het zal je maar gebeuren – Reina Crispijn (13 oktober) heerlijk boek om te lezen. Het duurde even voor het uit was (……) ondanks dat het lekker weg las.
6. verhalen uit de Ambulance, Mariette Middelbeek (28 oktober) boek met columns dat ik tussendoor las. Heftige verhalen, maar soms ook grappig.
7. Barista! Koffie Verkeerd, Elsbeth Witt (november) heerlijk boek!
8. Barista! Zoete Inval, Elsbeth Witt (15 november) op naar deel 3!
9. Barista! Troost, Elsbeth Witt (22 november) dit laatste boek vond ik wat verwarrend doordat er steeds weer nieuwe personen bijkomen, en over anderen lees je in dit boek niks meer, of ze spelen een veel minder prominente rol in dit boek dan in de andere twee.
10. Ik wist het, Chantal van Gastel (13 december) wat een heerlijk boek!!!

—-

2013 – 6 boeken

1. Droomvlucht, Sander Koenen (9 januari) over de ruimtereis van André Kuipers. Leuk en interessant boek om te lezen!
2. Je bent een verschrikkelijk kind, Nina Blom (12 februari) een heftig boek over Munchhausen by Proxy. Had ik dit boek al eens gelezen?
3. Zwaar verguld. Chantal van Gastel (21 april ) heerlijk boek om te lezen!!
4. Verkikkerd, Lisette Jonkman (14 juli) leest lekker weg. Op een gegeven moment een beetje langdradig (heeft ze ‘m nou nog niet) maar toen was ‘ie ineens uit. 🙁
5. Met de Franse Slag, Katie Fforde (10 augustus) heerlijk, romantisch boek.
6. Toen ik je zag, Isa Hoes. (9 december) heftig boek!

—-

2012 – 25 boeken

1. We zijn zwanger, Els Ruiters (5 januari) lekkere chicklit. Binnen een dag uitgelezen.
2. Het zwemfeestje, Madeleine Wickham (8 januari) geen doorkomen aan, het einde was wel aardig.
3. De dienstpieper, Marten van Olst (23 januari) leuk om te lezen, soms een beetje ingewikkeld omdat heden en verleden door elkaar lopen.
4. Kanjer Guusje, Lowie van Gorp(25 januari) ondanks dat ik ook de blog had gelezen was het toch een heftig boek met tranen aan het einde!
5. Blijf, Allie Larkin (21 februari) heerlijk boek. Het begin vond ik even ingewikkeld, maar later las het heerlijk weg!
6.Tweestrijd, Linda Jansma (24 februari) een psychologische thriller, dat is meestal niks voor mij. Deze was goed te doen, en binnen een dag uit ( kon niet slapen, en bleef maar lezen) soms een beetje vaag, maar erg leuk boek!
7. En dan nog iets, Paulien Cornelisse (27 maart) ik vond haar eerste boek leuker. Dit zijn steeds korte ‘verhaaltjes’ en soms wat tekeningetjes tussendoor.
8. Miss communicatie, Astrid Harrewijn (22 april) ik dacht aan een suffe chicklit, maat het was toch wel een heel spannend boek!
9. Caleidoscoop, Linda Jansma (27 april) was een beetje te spannend voor mij, zeker om ’s avonds in het donker te lezen. Wel spannend, met wel een beetje een ‘makkelijk’ einde, ineens was alles klaar.
10. Eindelijk gelukkig, Anita Verkerk (15 mei) leest lekker weg! Cliché einde 😉
11. De kers op de taart, Katie Fforde (21juni) een heerlijke chicklit!
12. Baby, baby, Susan E. Philips (11 juli) het begin was wat ingewikkeld, maar daarna leest het lekker weg.
13. Vlinders voor altijd, Jill Mansell (25 juli) eerst ingewikkeld met al die verschillende personages. Leuk einde.
14. Xandra, Anita Verkerk (29 juli) las lekker weg. Een dun boek 😉
15. Trouw(en), Rianne Verwoert (5 augustus) een beetje een simpel boek met een flauw liefdesverhaal.
16. Spetters + schoenen, Anita Verkerk (13 augustus) simpel boek, wel leuk om te lezen.
17. Paaseitjes zoeken in het AMC, Anne Tel (18 augustus) herkenbaar en prachtig boek over ongewenst kinderloos, iui en IVF. Jammer dat het zo snel uit was, jammer voor Anne en Frank dat het boek zo dik is, anders was de weg naar hun cadeautje minder lang…
18. Mijn ontvoering, Ellen van Rijn (19 augustus). Ik had het idee dat ik het boek al eens gelezen had, geen idee. Het las snel weg, een beetje spannend, maar wist de afloop al 😉
19. Glazuur, Lisette Jonkmam (22 augustus) een heerlijk boek over liefde, werk, misleiding. Van alles lijkt anders dan dat het is. Leuk einde, het boek ging ‘verder’ dan ik van tevoren dacht.
20. 111 x Daphne, Daphne Deckers (30 augustus) De nieuwe columns zijn weer leuk. Andere, oudere, columns verschijnen al voor de zoveelste keer in een boek. Jammer dat haar kinderen in de ene column net geboren zijn, en in de andere al pubers. Dat maakt het soms verwarrend. De nieuwste columns zijn het leukst!
21. Een verleidelijk voorstel, Katie Fforde (17 september) een heerlijk boek! Ik deed er even over vanwege de geboorte van Emma, maar het las heerlijk weg. jammer dat ‘ie uit is!
22. Geknipt voor jou, Chantal van Gastel (21 september) weer een lekker boek om te lezen!! Wederom jammer dat ‘ie uit is!
23. Alles is zoals het zou moeten zijn, Daphne Deckers. (6 oktober) Veel bekende passages, terwijl ik het boek nooit eerder gelezen heb. Verder was het een heerlijk boek om te lezen met een verrassend/verwacht eind 😉
24. als een zandkorrel in de wind, Anita Verkerk (9 oktober) Simpel, soms een beetje ‘ouderwets’ boek, leest lekker weg. Doet denken aan een streekroman. Eind goed, al goed!
25. Paaz, Myrthe vd Meer (26 december)

——

2011 – 17 boeken

1. Nieuwe handen, Gerie Smit.(12 januari) Een verschrikkelijk mooi boek, in 2 dagen had ik ‘m uit!
2. Het Tennisweekend, Madeleine Wickham (17 februari) In het begin vond ik het boek erg ingewikkeld, later leerde ik de personages wat beter kennen en wilde ik ook weten waar het boek naartoe zou gaan. Viel me een beetje tegen, en het einde is ook wat ‘vaag’ Leuk om gelezen te hebben, maar meer niet!
3. Apres Ski, Suzanne Vermeer. (23 februari) Ik lees maar zelden Thrillers, en ik vond dit boek al behoorlijk spannend. De laatste 50 bladzijden heb ik in één ruk uitgelezen. Het was weer een boek wat me helemaal ‘pakte’ en wat ik moeilijk weg kon leggen. En ik vond hem behoorlijk spannend (voor mij als watje dan..)
4. Status O.K. Mariëtte Middelbeek (26 februari) heerlijk boek, Ik had het zó uit!
5. Juf met staarten krijgt een staartje, Eefje Pleij (3 maart) Het boek las heerlijk weg, leuk om te lezen!
6. Zwaar beproefd, Chantal van Gastel (19 maart) Een heerlijk boek om te lezen, maar ongeveer halverwege vond ik het éven wat langdradig (pff, nog 100 pagina’s voor ze samen zijn…) Gelukkig ging dit wel weer over en vond ik het einde weer erg leuk!
7. Dolgelukkig zijn wij, Annemarie Haverkamp (6 april) Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen, wat een mooi, maar verdrietig verhaal! Op zoek naar het vervolg!
8. Moeders mooiste, Vaders Trots, Mark en Ilja Koolen (29 mei) Een prachtig boek over de adoptie van hun zoontje Raf uit Kenia. Een mooi verhaal over de pieken en dalen in de adoptieprocedure.
9. Echte vaders over adoptie, Marcel Bos, Joris Vermeulen en Frank Boddendijk (30 mei) Een erg boeiend boek, met af en toe een luchtige kijk op de procedure en de bureaucratie. Het leest zo weg, binnen een dag was het uit. (boek is slecht verkrijgbaar, mijn versie komt via de Slegte)
10. Wie krijgt Fluffy, Judith Summers. (2 juni) Een heerlijk boek, leest lekker weg. halverwege dacht ik jááá wat kan er nog meer gebeuren, maar het einde was wel weer leuk!
11. Het Babycircus, Barbara Muller. (4 juni) Een lastig onderwerp op dit moment, maar leuk om te lezen. Niet alles is helemaal waar (…) soms wat verwarrend om steeds heen – en – weer te gaan in de tijd, het leest lekker weg!
12.Hex, Mariette Middelbeek (5 juni) Tsja, je moet iets als je niet kunt slapen door een verkoudheid… Een heerlijke chicklit waar je niet over na hoeft te denken! Hij was ook zo uit!
13. Ceasar millan
14. Vergeten schande, Anita verkeek. Heerlijk boek om te lezen, beetje oudbollig, maar geweldig! (17 oktober)
15. Van den Berg stort in, Marjan vd Berg. Een bundel met de colums over haar ervaringen in het vmbo onderwijs. Leest lekker weg!
16. Zoek het maar uit, Chantal van Gastel leuke chicklit! (8 december)
17. Crash, Mariette Middelbeek. Leuk boek over een weduwe, restaurant, een crash?! zwangerschap en nieuwe liefde. (17 december)

Leave a Reply

Archief
Categorieën