Van de week probeerden we een nieuw recept uit.
Het was erg lekker, gehaktbrood met brood.
Ingrediënten
1 rode paprika, kleingesneden
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 ei
450 g gehakt half-om-half
1 pakje paneermeel (150 g)
1 teen knoflook, geperst
Bereiden
Pureer met een staafmixer de paprika met blikje tomatenpuree. Voeg het ei toe en meng het erdoor. Meng er het gehakt half-om-half door. Voeg de paneermeel en knoflook toe en kneed door het gehakt. Voeg flink wat peper en zout toe. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het gehakt in de vorm van een brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het gehaktbrood 40 min. Neem uit de oven, giet het vet af en laat even afkoelen. Snijd het gehaktbrood in plakken en besmeer deze licht met mosterd. Serveer met brood.
Het gehaktbrood moest een kwartiertje langer in de oven omdat het nog niet gaar was. Nu had ik het ‘brood’ in een ovenschaal gedaan ipv zo op de bakplaat. Dit om te voorkomen dat de hele oven vet zou worden.
Wij aten het zonder mosterd met vers brood van het Stoepje 😉
Voor herhaling vatbaar dus!